Какво е ризата за съвременния мъж?

Едва ли има мъж, който да няма поне една риза в гардероба си? Това е облекло, което може от обикновен човек да ви превърне в желания принц, достоен за вниманието на много дами. Разбира се, днес ризите в различните си стилове и модели са особено разнообразни и дават възможност да се съчетават не само със строг и изискан костюм, но също така и със спортен дълъг и даже къс панталон. Тенденциите при мъжките ризи не налагат някакви строги правила, но пък за улеснение на силния пол се делят на два основни типа- класически и спортно-елегантни, известни още като неформални.

Несъмнено бизнес срещите, официалните тържества и мероприятия, изискващи строг дрес кода са предпоставка да изберете класически мъжки ризи. Тук акцента е към едноцветните и изцяло класически дизайн, който да се комбинира с костюм. Действително ситуацията тук определя някакви норми, с които е добре да се съобразите и освен това независимо, че са едноцветни е важно да изберете такава риза, която да пасне и да се съчетае с модела на костюма и допълнителните аксесоари като папионка или вратовръзка. За повечето мъже тези модели ризи са доста скучни, но задължителни в изграждането на официалната им визия.

По друг начин изглеждат нещата при спортните и спортно-елегантните мъжки ризи. Те са удивително свежи, разчупени и наистина са доста ексцентрични по отношения на дизайнерската си линия. Те могат да бъдат значително вталени или пък широки в зависимост от това с какъв панталон ще бъдат съчетани. Много от тези варианти дават възможност за навиване на ръкава и от дълъг той автоматично става в ¾ или къс. Това мъжки ризи подходящи за летния сезон, които са невероятно цветни, с кръпки, щампи и впечатляващи акценти. Това са ризите, подходящи за съвременния мъж. Този който обича да изглежда да изглежда добре и въпреки това да се чувства удобно. Мъжката риза винаги ще има почетно място на модните подиуми и то във всичките си стилове и варианти.

източник: https://fashionmix.bg/