Три модела дамски ботуши, които всяка жена трябва да притежава

Дамски ботушиОбожаваме дамски ботуши и ако можем да ги носим целогодишно, бихме го направили. Всъщност това не е напълно невъзможно, тъй като от няколко години съществува явлението летни ботуши, така че е съвсем възможно да им се наслаждаваме през всички сезони.

Днес обаче няма да си говорим за летните ботуши, а за различните видове зимни дамски ботуши, които харесваме. И нещо повече: ще се опитаме да анализираме кои са моделите, които всяка жена трябва да притежава в гардероба си и които никога няма да излязат от мода.

Всъщност точно тук се крие разковничето: да се сдобиваме с дрехи и обувки, които са класически и които са винаги актуални. Затова и си заслужава да инвестираме по-голяма сума в тях, но пък това да ни донесе сигурност, че ще ги носим няколко сезона.

И така, кои са моделите дамски ботуши, с които непременно да допълним зимния си гардероб?

Равни ботуши под/над коляното

Чизмите отново навлязоха активно преди няколко сезона и според нас нямат никакво намерение да си тръгват. Имайте предвид обаче, че те не са подходящи за всеки. Заложете на тях, ако краката ви са дълги и слаби, но в случай че не са, по-добре не рискувайте с тях, за да не “скъсите” още повече оптично краката си. Ако сте с по-нисък ръст, купете си равни ботуши под коляното, които да комбинирате със скини деним, рокля, пола и каквото още ви хрумне.

Ботуши на висок ток

Да, зимата токчетата не са най-добрата алтернатива, но няма как да ги изключим тотално от гардероба си. Дори и да не ги носите ежедневно (макар че ако шофирате и не ползвате градски транспорт, нищо не ви спира да го правите), хубаво е да имате един чифт, който да  пазите за официални случаи.

Ботуши с пух/дълъг косъм

Този тип дамски ботуши, които наподобяват животински лапи, са изключително противоречиви, но пък те също намират своята публика. Подходящи са за уикенд извън града, семейни коледни снимки, а и за ежедневно носене. Комбинират се наистина много добре със скини дънки, така че, ако сте смели и нямате предразсъдъци, непременно си вземете един чифт за свободното време.