Експанзията на био продуктите и био земеделието у нас

Защо хората масово търсят био магазини и храни отглеждани по естествен път?

Органичното производство на храни и козметика е концентрирано върху наличието на минимално човешко въздействие върху природните ресурси и условия. Био продуктите са естествен източник на полезни вещества, тъй като тяхното създаване отговаря на строго регламентирани принципи, задължителни за всеки био производител.

Всички сертифицирани био продукти се отличават със следните качества:Естествени био продукти

  • Строго органично наличие на химически пестициди, изкуствени торове, антибиотици;
  • Забрана за използване на генно модифицирани организми (ГМО) във фабрикуването на био продукти и био козметика;
  • Употреба на естествени торове и фуражи;
  • Акцентиране върху отглеждането на растителни и животински видове, адаптирани за местната околна среда;
  • Свободно отглеждане на всички животни, чиито суровини са насочени към био производство.

Биологичното земеделие е част от по-голяма верига, която включва в себе си обработка на храните, дистрибуцията и постъпването на органичните продукти в търговската мрежа на различните био магазини. Като част от разпространителните на природно чисти продукти, био магазин „Биомаг БГ“ се стреми да предостави на своите клиенти органични храни и козметика, които да отговарят на необходимото качество, да са отговорни към потребителите и околната среда.

„Биомаг БГ“ е онлайн магазин, поставящ акцент върху здравословния начин на живот и близостта до природата в най-чист вид. Продуктовият асортимент на фирмата е ориентиран към всеки един потребител, който има отношение към целесъобразното хранене и качествените съставки.

Младият ни екип разчита на все по-разрастващата се в България културна среда, осъзнаваща храненето не просто като процес, а като цялостна философия за запазване на физическия и духовен баланс.

В сайта на „Биомаг БГ“ ще откриете сертифицирани био продукти на водещи германски, холандски и австрийски прозиводители.
Интерактивността на сайта ще Ви позволи да научавате интересни факти за предлаганите от нас храни и козметика, както и възможността да споделяте Вашите впечатления и очаквания.

Научете повече за био земеделието в сайта на Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ)