Как да изберем подходящ парфюм

Много обичаме парфюмите, без значение дали са маркови, оригинални парфюми, или съм ги закупила от онлайн магазин за козметика и аромати. Важното за мен винаги е било аромата да ми допадне и да мога да си го позволя.

Скоро се влюбих в един аромат и очаквах с нетърпение да се сдобия с него – не губих време и след два дни бях горд притежател. С повдигнато самочувствие се напръсках с него и излязох с приятели. И тогава… станах свидетел на реакция, която не очаквах. Никой от приятелите ми не хареса аромата на новият ми парфюм – не бил мой тип, не отговарял на същността ми, все едно стоят до друг човек. Настроението ми веднага се помрачи, но нали това е работата на приятелите ни, да бъдат откровени.

От тогава насам стоя и се чудя – какъв е моят аромат? Кой парфюм описва моята същност? Влизам в безброй парфюмерии, сайтове за парфюми и къде ли още не, помирисвам промишлени количества тестери на оригинални женски парфюми, но не мога да взема решение. Започвам да си мисля, че от тук нататък, когато си купувам аромат, трябва да взимам приятелите със себе си – иначе положението ще бъде трагично.

Това ме кара да се замислям, дали ако някога намеря подходящия за мен аромат, трябва винаги да се спирам само на него? Ако трябва да бъда честна, това би ме съсипало.

От друга страна започвам да се чудя, дали парфюма ни трябва да отговаря на настроението ни, на дрехите ни, като цяло – на общото ни усещане за света в този момент. Погледнато от тази страна, нещата не изглеждат толкова зле. Всичко, което е необходимо да направим е да открием подходящите аромати за няколко различни ситуации и да знаем какъв избор да правим.

Мога да заключа, че парфюмите са си цяла наука. Не, че трябва да бъдем експерти в нея, но е важно да имаме поне основните знания. Е, аз споделих каквото исках, сега започвам да търся информация и да попивам знания за така любимите ни дамски парфюми!