Ролетните щори – необходимост и удобство

щори rehau

Принципно щорите винаги са се смятали като един вид удобство най-вече заради многото си предимства. Всеки човек би останал доволен от тях, тъй като са практични, с много високо качество, изработват се от качествени материали. Ролетните щори се делят на няколко основни вида: хоризонтални, вертикални, плъзгащи панели, римски, дървени, както и щори тип плисе.

Какви са предимствата на ролетните щори.

Този вид щори, а именно ролетните, представляват едни модерни, стилни и практични щори, които в днешни дни са се превърнали в едни от най-предпочитаните видове интериорни решения, най-вече заради многото си предимства. Ролетните щори винаги са се смятали като един задължителен елемент, който ни осигурява удобство по отношение на изолиране от шума навън, непоносимите жеги през летните месеци, вятъра, студа, и другите атмосферни условия. Тази допълнителна защита може да бъде и много ефективна срещу мръсотията и прахта, идващи от улицата и околната среда, ако бъдат монтирани отвън. През последните години заради големия автомобилен трафик, остарелия автопарк и отоплението на твърдо гориво много се говори за така наречените финни прахови частици – ФПЧ. Макар че, няма да успеят да филтрират всички ФПЧ, то монтираните ролетни външни щори ще спрат голямо количество от тях и по този начин ще подобрят качеството на живот у дома ви.

Ролетните щори REHAU например, освен че са звукоизолиращи, те представляват един универсален метод за запазване на стайната температура в помещението през по-студените месеци. Притежавайки тази толкова важна функция, вашите сметки за отопление ще намалеят, ще се понижат осезаемо, тъй като топлината се задържа в помещението. Повече прочетете тук: http://stroyinvest.net/bg/vanshni-roletni-shtori-rehau

Ролетни щори

Нещо повече, самият ролетен механизъм не позволяват прекалено нагряване или изстудяване на прозорците, което пък от своя страна води до повишаване на самите изолационни качества на прозорците. Това подобряване може да бъде дори с 30 процента, което пък от своя страна води до намаляване като цяло на енергийните ви разходи. Нещо повече, по този начин няма как да се образува влага по стъклата на прозорците. Като друго предимство може да се приеме това, че благодарение на ролетните щори REHAU, вие ще бъдете максимално изолирани от досадния шум, от който е невъзможно да си почивате. Прахът и мръсотията по улиците също няма по никакъв начин да ви притесняват повече след закупуването и монтирането на този вид качествени щори.

Неоспоримо качество на външните pvc ролетни щори и най-голямо предимство е това, че повишават сигурността като цяло. Те са още една допълнителна преграда за неоторизирано проникване в дома ви или просто за да се скриете от хорските очи.