Видове газови калорифери и техните предимства

Съществува голям избор от различни модели газови калорифери, които се различават по принципа на своят работа, а също така притежават и различна мощност. Всички те обаче имат едно общо нещо помежду си – работят с газ, който трансформират в топлинна енергия.

Газови калорифери с горещ въздух

Тези газови уреди за отопление, работят на принципа на горещия въздух. Тяхното голямо предимство е, че предлагат на потребителите непосредствен контрол върху подаването на желаното количество газ и съответно регулацията на силата на топлинния поток. Освен това тези модели са привлекателни и с други свои качества, например впечатляваща икономичност, липса на миризма при работа и способност да отопляват добре както малки, така и доста големи помещения.

Газови калорифери с вентилатор

Тези модели са също много практични. Те загряват въздуха и след това го разпръскват из помещението с помощта на вградения си вентилатор. Тяхната конструкция е много здрава, а самите двигатели притежават отлична термозащита. Мощността на газовите калорифери с вентилатор е голяма, което, заедно с променливото нагряване, ги превръща в страхотна опция за отопление на пространства със всякакъв обем, дори и ако става въпрос за промишлени складове и халета. Именно тези модели се използват широко при строителните дейности с различна функция – като отоплителни уреди, като средство за бързо изсушаване на мазилка и така нататък. Те правят работата по-ефективна, а и осигуряват много комфортни условия за работа в студените зимни месеци.

Как да изберем най-подходящия модел?

При избора на газов калорифер, специалистите съветват да се ръководите предимно от функциите, които смятате да му възложите. Дали той ще се използва за отопление или ще оптимизира работния процес при ремонтни дейности, какъв е обема на помещенията, в които ще се ползва – всичко това са въпроси, които трябва предварително да си зададете. Можете да намерите високоефективни продукти на атрактивна цена, достатъчно е само да направите кратко проучване за актуалните на пазара модели и цени. В момента е налична доста широка гама газови калорифери, като някои модели освен с основни, разполагат и с множество допълнителни характеристики.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.