Дигиталната кампания “#БуденЛиСи” – крачка към по-доброто образование

От септември 2020 г. към програмите на учениците от 11 и 12 клас се добавя нов предмет за изучаване, а именно Гражданско образование. Това е предмет, който дава на учениците реално приложими знания затова как да вземат решения, да уважават другите и да участват активно и пълноценно в обществото. За да подпомогнат навлизането на новия предмет и да направят преживяването по-ангажиращо и полезно, Европейската комисия в България, образователния портал Уча.се и Софийска платформа създадоха 36 видео урока за 11 клас и 33 урока за 12 клас по учебното съдържание. Уроците включват разнообразни и практични теми – как да гласуваме, кандидатстване за първа работа, европейски възможности за млади хора и много други. Достъпът до видеата е напълно безплатен.

С тази кампания Представителството на Европейската комисия в България насърчава не само гражданското образование, но и по-голямото гражданско участие на младите хора в обществото. Бъдещето на демокрацията зависи от младите хора, затова е от първостепенно значение те да познават основните демократични ценности и обществени процеси, националните и европейските институции, да бъдат будни граждани и да предизвикват промяна за едно по-добро бъдеще в България и ЕС. За да успее да ангажира повече млади хора, то Представителството се партнира с множество публични лица – инфлуенсърите Флора, Чефо и Стан, създатели на подкасти и други онлайн медии, както и най-голямата доброволческа платформа в България – TimeHeroes.

Ако сме успели да привлечем Вашия интерес, то можете да посетите социалните мрежи на въпросните публични лица – Стан и Чефо вече публикуваха видеа по темата, като с нетърпение очакваме и още, а от Флора предстои много интересно съдържание, което няма да искате да изпуснете! А защо да ги следите? Защото те самите са активни граждани, които се стараят да допринасят за образоването на младите хора! С нетърпение очакваме от тях и още по темата! А TimeHeroes вече приключиха своето  месечно предизвикателство по теми от предмета Гражданско образование, като резултатите са впечатляващи! Творенията на участниците можете да откриете на сайта и техните социални мрежи.

Искате още? За повече информация следете социалните мрежи на партньорите на кампанията, както и тези на Представителството на Европейската Комисия в България! #БуденЛиСи #ДасигражданинЕСуперяко

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.