Лютив шоколадов шот, идващ от далечно Мексико

Днешната статия е по-различна от повечето други такива, тъй като ще представи един доста по-различен прочит на традиционните десерти с шоколад. Без съмнение комбинирането на сладък с лютив вкус е истинско предизвикателство за човешките сетива, предизвиквайки в тях истинска експлозия от усещания и удоволствия, каквато не винаги може да се срещне в класическите шоколадови рецепти. Това е ободряваща, пленяваща и освежаваща наслада, която несъмнено ще ви изтреля в едно друго измерение, защото няма човек, който да не е вкусил от нея и да не се е влюбил. Дами и господа, представяме ви една от най-чудатите и авангардни рецепти с шоколад – шоколадовият мус.

За приготвянето на четири чаши от него ще са ви необходими следните ингредиенти: 250 грама натурален шоколад, такъв, с който се приготвят вкусни рецепти с черен шоколад, половин чаена лъжица средно люта червена чушка, нарязана на малки парчета, 400 мл. бита сметана, какао на прах по ваше желание и 6 тънки резенчета люта чушка. За да пристъпите към приготвянето на една от най-страхотните домашни рецепти с шоколад, е нужно най-напред да затоплите сметаната в малка по размер тенджера, в която да добавите нарязаната на ситно люта чушка в шоколада и да бъркате, докато той не се разтопи напълно и не получите гладка, блестяща смес. Е, не е точно както приготвянето на рецепти с разтопен шоколад, но пък резултатът несъмнено си заслужава. Съветът ни е да не заменяте какаото на прах с бял шоколад, какъвто се използва при всички рецепти с бял шоколад, нито пък млечен такъв, с който иначе се създават невероятни десерти с течен шоколад. Просто спазвайте стриктно стъпките и бъдете сигурни, че няма да допуснете никаква грешка.

След като консистенцията ви е готова, просто я изсипете в няколко малки чаши, поръсете я с какао и декорирайте с помощта на обикновени резенчета люта чушка. Накрая просто ги оставете за около един час в хладилника и след това консумирайте с удоволствие, знаейки, че сте създали шедьовъра на всички рецепти с натурален шоколад. Този шот определено не е от повечето лесни десерти с шоколад, но пък усещанията, които той оставя са незаменими.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.