Плочки за баня

Какви цветове правят една малка баня да изглежда по-голяма

Банята е мястото, където се грижим за личната си хигиена, но днешните санитарни помещения са с изключително ограничени размери. Това налага търсенето на варианти за тяхното визуално разширение. Съществуват различни трикове и цветове на плочките за баня, които могат да допринесат за постигане на този ефект. Кои са те и как да ги комбинираме, какви разновидности и цветове са достъпни в Gaudi DS?

Плочки за баня

Може ли цветовете да направят една баня да изглежда по-голяма

Напълно възможно е и многократно е доказано във времето, че подобен ефект може да се постигне. Установено е, че светлите плочки и достатъчно осигурената светлина в помещението ще създаде усещане за визуално разширение. За да бъде ефектът максимален, при избора на мебелировката, тяхната цветова тоналност да е идентична и добре съчетана с тази на стените.

Често срещани цветови акценти при плочките за баня са тъмно-синьото или марсела. Други отлични решения в тази посока са изборът на светло зелени, морско синьо, тип слонова кост, сивото с перлен нюанс, праскова, пясък, люляк, лавандула и още много други.

Какви комбинации може да направите

Ако банята е с ограничена площ, добър вариант е създаването на определени близки по цветова гама комбинации от плочки. Такива са например следните съчетания: 

  • бледо лилаво и розово;
  • синьо и тъмно-синьо;
  • синьо с жълто;
  • оранжево с тъмен люляк;
  • праскова с люляк и т.н.

 

Добър вариант също е създаването на комбинации от един цвят, но с различни нюанси.

И запомнете, че в малката баня се полагат малки по размери плочки, което отново въздейства върху визуалната ни представа за увеличена пространственост. Ако например имате страна с по-ниски стени и страна с по-високи (при таванско помещение), добър вариант е по-ниските стени да са с по-светли акценти, а по-високите с по-тъмен нюанс на същия цвят – това визуално значително ще увеличи размера на помещението.

Какви видове може да намерите в онлайн магазин Gaudi DS

Освен различните размери на предлаганите в нашия сайт плочки, тук те са достъпни и с различни нюанси и имитации на повърхности, като мрамор, камък, дърво, метал, текстил и т.н. Те още се отличават и по своите форми, които традиционно са квадратни и правоъгълни, но с успех ще откриете и многоъгълните хексагони и видове с фаски, които се снаждат едни с други.

В нашия онлайн магазин има още и цели комплекти, комбинирани по цветови нюанси, което улеснява още повече избора. Очакват Ви и модели тип гранитогрес за пода и фаянс или теракот за стените.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.