Мебели по поръчка или от голяма верига магазини – кое е по-добре?

В тази статия ще разгледаме една тема, която малко е сравнение между отбори като “Барселона” и “Реал Мадрид” във футболния свят. Ще съпоставим кое е по-добре – да поръчате мебели от голяма верига магазини или да потърсите някой, който да ви ги направи по поръчка. Преди да излезем на ринга с двете теми е да кажем, че точният отговор е “зависи”. Много е специфично спрямо всеки един човек, помещение и вид проект.

Разнообразие и избор

Няма какво да се лъжем – веригите с мебелни магазини печелят този рунд. Независимо за какво говорим – нощни шкафчета, спални легла, маси и столове – каквото се сетите – разнообразието и цветовата гама са огромни и дума не може да става за нещо, което да наклони везните в полза на мебелите по поръчка.

Гъвкавост

Редно е да кажем, че тук резултатът вече се изравнява. Ако си говорим за напасване към специфично помещение или реализация на нещо, което е в главата ви, то тогава номер едно в тази категория са хората, които правят мебели по поръчка. Веригите могат да ви залеят с разнообразие, но когато имате нещо специфично предвид за изработка, то нещата отиват към правене на мебели по поръчка.

Възможност на изплащане

За добро или лошо, тук нещата са по-скоро в полза на веригите. Не сме срещали да има фирми, които правят мебели по поръчка и ги дават на изплащане. Всички ползи в тази насока са насочени към мебелните вериги, които работят с кредитни посредници и дават различни опции за изплащане – от няколко месеца до над една година.

Доставка

Тук може би резултат е равен. Има фирми за изработка на мебели по поръчка, които предлагат доставка на високо ниво, има и такива, при която тази опция я няма. Не мислим, че има голяма верига за мебели, която да не предлага доставка, но пък понякога условностите могат да бъдат огромни.

Качество

Тук отново отговорът е “зависи”. Може да вземете нещо изключително качествено по поръчка, но може да попаднете и на некоректна фирма. Отделно може да уцелите и скапана серия мебели на някоя от големите вериги. Добрата новина е, че когато говорим за международни брандове има стандарти, които трудно се заобикалят.

За финал

Ще завършим тази статия така, както я започнахме – ясен победител няма, но нещата се накланят най-вече към веригите за мебели. Голямото разнообразие и възможността за изплащане накланят везните в тяхна полза с малко.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.