naduvaem-basein

Поддръжка на надуваем басейн – съвети от Mr.Bricolage

Лятото вече е факт, а температурите постоянно се повишават. Жегите започват да ни потят, а на нас все повече ни се иска да се разхладим на двора в новия си надуваем басейн https://mr-bricolage.bg/dvor-i-gradina/baseyni-dzhakuzita/naduvaemi-baseyni/c/002019001. Защо и как да го поддържаме, за да е по-дълготраен? С какви препарати да задържим водата чиста за по дълго време и какво ще ни предложат от Бриколаж в тази посока?

Защо е важна поддръжката на надуваемите басейни

Въпреки здравината и устойчивостта на материала, от който са направени, той все пак може да се спука, което ще доведе до нужда от залепване или невъзможност за по-нататъшна употреба. Също, водата при по-продължителен престой в градинския надуваем басейн започва да образува различни замърсители и се развъждат микроорганизми, които я замърсяват и правят неподходяща за хората. Ето защо в случая имаме два варианта – по-често да сменяме водата или да използваме подходящи препарати, които да не позволяват развитието на микроорганизми.

Също, регулярното измиване и подсушаване ще съхрани по-дълго материала, от който са направени и така повече лета ще се радваме на хубавото време с подходящо разхлаждане на двора.

Трябва ли да подложим нещо преди да монтираме надуваем басейн

Преди самата инсталация на водно-развлекателното съоръжение трябва да започнем с етапа на подбор на мястото и неговото подготвяне за монтаж. Добър вариант е мястото да е далеч от дървесна растителност, от която могат да падат листа и от място, където слънцето през целия ден пряко да грее водата. Когато това е налице, следва подготовката. Тя се състои в почистването и подравняването на съответната зона, ако това разбира се е необходимо. Нужно е също да се отстранят различните остри предмети и камъни.

 

Въпреки че мястото за инсталация е почистено, добър вариант е да поставим допълнителен защитен слой от брезент или поливинилхлоридно платно, което да бъде сгънато няколко пъти. Това, освен че ще предпази дъното на надуваемия басейн от спукване, ще действа и като топлоизолационен слой.

Какви препарати са ни необходими

За да може радостта от надуваемите басейни да остане за по-дълго време, водата трябва да е кристално чиста. Това се постига чрез употребата на специални дезинфекциращи, антибактериални и антивирусни таблетки. Съответно съществуват модели без и с хлор, както и такива за бързо и бавно разтваряне. За да разберете начина за употреба, трябва да погледнете съответните инструкции в кутийката на закупеният от Вас продукт.

Какви продукти ще видите в Mr.Bricolage

В онлайн магазина на Бриколаж и по специално в съответната категория за надуваеми басейни са достъпни видове, отличаващи се по: 

  • обем и вместимост;
  • функционалност – варианти със стълба, с пречиствателна помпа и филтър;
  • разнообразни форми.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.