Сутиени за бременни - препоръки на експертите

Сутиени за бременни – препоръки на експертите

В тази статия ще разгледаме препоръките на експертите как да се избира поддържащ сутиен по време на бременност.

Сутиените за бременни са специално създадени, за да осигурят комфорта на бъдещите майки. Да поддържат грижливо гърдите през деня или по време на сън. Направени от меки и дишащи материали, те не дразнят нежната женска кожа, която по време на бременност става още по-чувствителна.

При бременност и кърмене гърдите увеличават своя размер и се нуждаят от специално поддържане. То е важно не само за комфорта, но и за запазване на красивите форми и за защита от стрии. За запазване на красотата и здравето на женските гърди и за да се  облекчи натоварването на гръбначния стълб.

Хормоналните промени в тялото на бременната жена увеличават чувствителността и болезнеността на гърдите. Затова , трябва да се избере сутиен, който не дразни кожата и е приятен за тялото.

Сутиенът за бременни се отличава от ежедневните модели. Често бъдещите майки отлагат купуването на такъв подходящ артикул. А грижата за здравето е нужна още преди раждането, по време на бременност, когато гърдите могат да се отпуснат и да загубят формата си без нужната подкрепа. Трябва да се отбележи, че сутиените за бременни за сън и за активност през деня са различни. Като допълнение – много производители предлагат леки сутиени във вид на потник или топ, меки и гъвкави. Те се адаптират перфектно и променят формата си в зависимост от промяната на женските гърди, но не предлагат адекватна опора за бюста.

За активната част от деня може да се купи стандартен сутиен в по-голям размер. Но не трябва да се изключи възможността той да раздразни кожата, която започва да става особено чувствителна.

Предлагат се сутиени за бременни от категорията класика – елече от памучно трико с меки шевове. То не дразни кожата на гърдите.

Сутиените със зашити чашки се състоят от три или повече елемента. Дизайнът им е подходящ за големи гърди.

Безшевните сутиени за бременни са от естествен еластичен материал, който не дразни кожата.

Ако бременната иска, може да се погрижи за допълнителната естетика на бельото. Може да избере дантелен сутиен от разтеглив материал, който ефектно поддържа гърдите с вътрешна памучна вложка. За малки гърди може да се купят сутиени за бременни с дунапренени чашки или с гел пълнител. Или пък подложки за многократна употреба.

При закупуване на сутиен за бременни трябва да се отчитат всички нюанси. Понякога бъдещите майки се чудят дали по принцип е нужен сутиен по време на бременност, дали не е по-добре да не се притискат гърдите със сутиен. Отговорът на този въпрос е категоричен – сутиенът е необходим за периода на бременност. В противен случай гърдите не получават необходимата опора, натежават, увисват, губят формата си и се покриват със стрии.

Желателно е бременните жени да не закупуват бельо в по-голям размер, отколкото им е нужен в момента. Сутиен „за растеж“ няма да поддържа качествено бюста, пък и не е лесно да се предвиди необходимия бъдещ обем. Когато се купува сутиен за бременни, добре е да се пробва на най-вътрешното закопчаване. При нарастване на гърдите има вариант за отпускане на обиколката му.

Експертите препоръчват да се избере сутиен с широки презрамки и широка лента под чашките. Такъв модел ефективно ще поддържа гърдите, без да уврежда кожата.

Друг вариант е сутиенът да се закопчава отпред. Което има повече практична насоченост при употреба. Такъв модел ще е полезен и след раждането, при кърменето на бебето.

Бременната жена не трябва да се отказва от красивото бельо, но за предпочитане е сутиенът да е без прекомерен декор като волани, къдри или бродерия, които могат да наранят кожата. Трябва да се избира модел с по-голяма чашка, която покрива по-голямата част от гърдите. За предпочитане са безшевните сутиени.

Цветовата гама на бельото за бъдещи майки е разнообразна. Срещат се сутиени в ярки и наситени цветове като червено, розово, синьо, зелено. Най-предпочитани са моделите в меки пастелни тонове. Но като най-популярни се считат изделията с базови цветове като черно, бяло и бежово.

Болшинството поддържащи сутиени за бъдещи майки са направени от натурални материали. Например, от памук. От него се шият класическите модели с широки презрамки и плътни чашки.Производителите предлагат също модели от смесени материали от памук, еластан, микрофибър и влакна полиамид, за се повиши надеждността и устойчивостта на бельото.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.