Интересни места, на които ще има луксозни имоти в бъдещето

Днес луксозните имоти стават все по-атрактивни и разбиранията ни за тях са по-различни отколкото преди 20-30 години. Мечтата на 90-те беше частен остров с имение, в комбинация с яхта и самолет. В днешно време виждаме интересни архитектурни решения за луксозните имоти, които са насочени в нетрадиционни области – например луксозни бункери. Ние обаче гледаме към бъдещето и се чудим къде ще бъдат апетитните луксозни имоти на бъдещето. И имаме някои интересни предположения. Вижте ги:

В орбитата на планетата

Да не се бърка с космоса! За това ще говорим по-надолу. Реално обаче е въпрос на време да видим първите летящи комплекси, които обикалят орбитата на Земята. За да се случи това обаче ще трябва да се помисли как да се заобиколят всички сателити, които освен всичко друго ще пречат и на гледката.

Под водата

Друга неизследвана област. Очакваме с нетърпение деня, в който ще можем да се потопим до някое луксозно имение под водата. Такива неща ще са част от бъдещето, като сме сигурни, че може да ги видим сравнително скоро.

Плаващ лукс

Тук не говорим за яхти, макар че може и да влязат в тази категория. Луксозните домове, които плават между различни дестинации може да е една от интересните концепции на бъдещето. Все пак нека не забравяме, че морското равнище ще се покачва и това ще изисква креативни решения. Защо плаващо луксозно имение да не бъде една от тях?

На друга планета

Тук вече скачаме в смелите си очаквания, но вярваме на гения на Илън Мъск, който си е направил за фикс идея човечеството да насели някоя друга планета. Очакваме след време първите заселници да се радват на привилегии и луксозни имения с гледка към Земята и Слънчевата система. Как ли ще звучат обявите тогава? Можем само да си представим: “Голям, просторен, комуникативен имот на втория кратер на Марс. Чудесна гледка към слънчеви изригвания”.

В Космоса

Тук сме някъде между животът на друга планета и високата орбита на Земята. Животът в космоса може да бъде нещо, което да стане възможно ако има възможност за изграждане на космическа колония с луксозни апартаменти. Може би е в сферата на научната фантастика, но защо да не се случи някой ден? Всичко в границите на нашето въображение рано или късно става възможно. Нека мечтаем смело!

Това са по-интересните локации, на които мислим (и смело вярваме за някои), че ще може да се развие нишов пазар за луксозни имоти. Ако след време познаем и имате полза от това – не забравяйте да почерпите!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.