Няколко неща, които делят луксозния от луксозния имот

Със сигурност сте попадали на обяви за имоти, които са обявени за луксозни, но в действителност далеч не са такива. За жалост, това става ясно едва при огледа когато съжалявате за изгубеното време. Много често в обявите се хвърлят бомбастични думи като “топ локация”, “лукс” и дори “влизате и живеете”, което явно е версията на “качваш се и караш”, но за апартаменти. Повечето хора, които са запознати могат да избегнат тези уловки, но дори най-опитните могат да бъдат подведени чрез добро описание и снимки, а когато се отиде на място да се окаже, че реалността е друга. В тази статия ще ви дадем няколко съвета за това как да различите “луксозните” имоти от истинските такива само чрез няколко фактора.

Материалите при строителството и обзавеждането

Много често това е нещото, което дава най-ясни червени лампи. Ако видите, че положените кабели не са достатъчно, за да издържат на токовото напрежение, че не се ползват висококачествени и естествени материали, то въобще може да зачеркнете това жилище от категорията на луксозните имоти. Един познат брокер наскоро ни говореше за двустаен апартамент под наем в София, който е обзаведен евтино, но лъскаво и се разчита на неопитността на клиентите. За щастие, той е успял да защити интереса им. “Лукс от Али Експрес” както той каза.

Локацията

Локацията е голям фактор при луксозните имоти, но не е основен. Все пак зависи от спецификата на клиента – може да имате човек, който държи на къща извън града, до която да има училище наблизо или пък луксозен апартамент под наем в центъра, от който да може в пешеходна дистанция да достига до всички институции и фирми, с които има работа. Но важното, което трябва да знаем тук е, че локацията е важна за клиента. При един луксозен имот тя е елемент от цялостното рекламно послание, но не следва да бъде акцент. Например, ако видите обява от сорта на: ТОП ЛОКАЦИЯ! Луксозен апартамент в София”, то може да разчитате, че аргументът за качеството на жилището ще се измести върху неговото местоположение, а не толкова върху самия имот.

Инфраструктурата около имота

Винаги е добре да има изградена добра инфраструктура. Това е важен акцент и един добър инвеститор би се погрижил луксозните имоти, които предлага да са на място, до което поне има изграден асфалтов път. Тук оправданията с институциите и тяхната неадекватност е много на място, но все пак е важно да се отбележи, че един наистина луксозен имот ще е изграден съобразено с прилежаща инфраструктура. Няма да слезете с обувките на “Версаче” и да стъпвате в калта, нали?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.