Фотополимерни фасети – какво представляват и какви са техните свойства

Фасетите са тънки керамични фасети, които се произвеждат индивидуално в зъботехническата лаборатория. Тези полупрозрачни керамични черупки са трайно залепени към видимите зъбни повърхности (най-вече предните зъби). Целта е да се постигне визуално ефективно и преди всичко естествено разкрасяване на зъбните редици или отделните зъби. В този процес цветът, дължината или формата на зъбите могат да се променят и коригират индивидуално.

Това е естетично решение за лоши зъби, които развалят външния ви вид и метод за покриване на зъбния емайл с тънки листове керамика или фотополимер. Ламинираният зъб се състои от слой с лека прозрачност. Той има вид, усещане и структура на естествените зъби. Много хора се чудят колко време ще отнеме лечението и дали е болезнено. От една страна, методът за ламиниране на порцелан е минимално инвазивен метод.

Измерванията се извършват върху пациента през първата сесия и формата се приспособява към пациента през втората сесия, след като са избрани формата и цвета.

Усмивка със специалния метод за ламиниране на зъбите с фотополимерни фасети

Усмивката е визитната картичка на човек. Учените са доказали, че е по-лесно човек с атрактивни зъби да влезе в контакт с другите, отколкото за някой с кривина и неточни зъби. Съвременната медицина обаче ви позволява да получите красива усмивка. Зъболекарите помагат да се направят зъбите равномерни и бели с иновативна технология. Например ламинирането на зъбите е една от най-популярните процедури в естетичната стоматология, тъй като ви позволява да скриете дефектите на устната кухина и да направите усмивката наистина привлекателна. Нека разгледаме каква е тази процедура и как се извършва.

Какво представлява порцелановото ламиниране и как се прави?

Тази процедура е метод за покриване на зъбния емайл с тънки листове керамика или фотополимер. В резултат на това върху зъбите се нанася филм от траен материал, който прави повърхността им твърда и им придава бял цвят.

Ламинирането на зъбите с фотополимерни фасети е процес, при който специално направен порцеланов слой в желания цвят, дължина и форма в дебелината на нокътя (средно с дебелина 0,7 мм) е залепен към предната част на зъбите. Тези порцеланови плочи се нанасят върху зъба след минимално количество смилане. Количеството на абразията се определя от формата на зъба. Зъбният имплант се превърна в голям проблем през последните години и доказа своята надеждност.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.