БТВ

Гледай БТВ Синема, Екшън, Комеди и Лейди на живо

Виж цялата ТВ програма на БТВ и Гледай любимите си сериали, филми и предавания по:

Виж каква е програмата, времето и

За компанията:
Болкан Нюз Корпорейшън представлява първата частна национална телевизия в България – bTV.

bTV e 100% собственост на Нюз Корпорейшън – световно призната компания, с дейност в много и разнообразни области като: телевизия, кабел и сателит, филмова продукция, вестници, списания и приложения.

Компанията е позната на Балканския полуостров в страни като Русия, Румъния, Полша и България.

Болкан Нюз Корпорейшън е основана на 27 септември 1999 г.

Постижения

Първият, паметен за bTV ден на излъчване, бе 1 юни 2000.

bTV стартира своите новини на 18 ноември 2000. Телевизията има три основни новинарски емисии – обедна в 12:00, централна в 19:30, и късни новини в 22:00.

Програмната схема на bTV постепенно се увеличаваше и в момента е с продължителност 19 часа. Програмата включва новини, забавно развлекателни предавания, образователни, културни, детски и тинейджърски, здравни, кулинарни, публицистични, спортни програми; сутрешен блок, толк шоу-та, сериали, ситуационни комедии, документални и игрални филми, и др.

bTV може да твърди, че вече е намерила своето стабилно място на пазара – с постоянно увеличаващ се пазарен дял и множество големи клиенти.

Висококачествената техника, с която телевизията е изцяло оборудвана, заедно с добре обучения екип от млади професионалисти, поставят bTV сред лидерите в електронните медии.

BTV

Любителите на телевизията добре знаят, че БТВ е първата национална частна телевизия в България. В средата на далечната вече 2000 г. БТВ стартира на честотата на националната телевизия Ефир 2. В началото на тази историческа за развитието на медиите у нас дата телевизията представя повече филми. Няколко месеца след старта си започва да излъчва своя емисия новини. БТВ първоначално е собственост на  Balkan News Corporation. Последната е била собственост на News Corporation, една от най-големите медийни групи в световен мащаб, чиито основател е Рупърт Мърдок. През 2010 г. компанията е придобита от холандския медиен гигант Central European Media Enterprises (CME). Впоследствие CME е закупена, на свой ред, от американската компания Time Warner.

През 2009 г. към БТВ се добавят нови профилирани тематично канали – bTV Comedy и bTV Cinema. Първият канал е с комедийна насоченост, както показва и името. Вторият канал пък е с фокус излъчване на филми и сериали. Освен представянето на широк кръг филми, не само американски, но и европейски, от 2012 г. bTV Cinema представя на българския зрител на живо и церемониите по връчването на най-престижните филмови награди. По-късно към медийната група се присъединява и bTV Action, който е форматиран към мъжката аудитория и излъчва различни предавания, спортни срещи, екшъни и др. Следва и „дамският” канал – bTV Lady, в чиято телевизионна схема влизат предпочитаните от жените предавания и токшоута, посветени на здравето, красотата, дома, латино, индийски и турски сериали и др. Някои от предаванията на БТВ се излъчват и по bTV Lady, като „Часът на мама”, „Преди обед”, „Кухнята на Звездев” и др.

Освен първата национална частна телевизия БТВ първа дава началото и на HD излъчване.

Сред „пионерските” формати, които пуска БТВ от създаването си до ден днешен, са: „5 stars“, „Красавицата и отличникът“. Именно частният канал излъчва и „Survivor“ – първо риалити, което е изцяло снимано извън пределите на България и, чиито успех сред българската аудитория е огромен. Други популярни продукции, които имат висок рейтинг през годините, са: „Music Idol“, „Форт Бояр“, „Ясновидци“, „Великолепната шесторка“, „Dancing Stars“, „България търси талант“ и др. Понастоящем някои от изброените предавания все още се излъчват по БТВ заради нестихващия зрителски интерес към тях. Култовото кулинарно състезание „MasterChef“ например стартира през 2011 г. и продължава да държи челно място сред зрителската аудитория. „Гласът на България“ е друга продукция, чиито сезони продължават да са хитови. Риалитито „Фермата” пък в последните години също държи висок рейтинг.

Сериалите по БТВ също са едни от най-култовите, представяни в българския ТВ ефир: „Монк”, „Ориндж Каунти”, „Отчаяни съпруги”, „Дневниците на вампира”, „Далас”, „Алф”, „Приятели” и др. Като отговорна медия телевизията продуцира и български сериали, като „Столичани в повече”, „Стъклен дом”, „Домашен арест”, „Седем часа разлика”, „Мисия Лондон”, „Къде е Маги?” и други. Някои от изброените имат голям успех и в чужбина и получават награди на престижни филмови конкурси.

БТВ може да се гледа на живо, но трябва да се направи предварително регистрация и да се влезе чрез собствен профил в приложението. Може да се използва и профил в социалните мрежи, чрез който да се идентифицирате за услугата.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.