Дейности на детски лагер

Идеи за дейности в детски летен лагер

Търсите дейности за детски летен лагер? Ето няколко идеи: водни дейности, изкуство сред природата, занаяти, колоездене и много други! Летният лагер е истинска радост за всяко дете, затова трябва да е изпълнен със забавления, но и с дейности, които да възпитават.

Изкуство след природата

Ако търсите чудесен начин децата да се свържат с природата по време на летния лагер, помислете за изкуство след природата.. Тази творческа дейност със сигурност ще разпали въображението на вашето дете. Съберете заедно природни материали и създайте красоти с тях. Например, хранилка за птици, или пък бухал от шишарки.

Игри, свързани с водата

Ако детският лагер е близо до вода, то тогава имате множество идеи за забавления. Можете да разделите децата на отбори, и да създадете игра, в която да налеят вода в кофичка, а след това да я запазят там, преминавайки през различни изпитания. Гарантираме ви, че много ще се забавлявате.

Ако е достатъчно топло, може да организирате и игри с водни пистолети, при които децата да стрелят по различни мишени.

Занаяти

Има много занаяти, с които може да занимавате децата, без те да направят бъркотия, или да се наранят, а в същото време, да развиват фината моторика и въображението. Примери за такива са изработване на:

  • Гривни на приятелството
  • Сувенири за родителите
  • Ключодържатели
  • Оригами

Колоездене

Колоезденето е любимо забавление на много деца, затова е редно да бъде част от летния лагер. Можете да разделите децата на групи, според уменията им да карат колело – умеещи и не умеещи.  Организирайте поход с колелета сред природата за можещите, а специално обучение и тренировки за тези, които все още не могат да карат колело.

Мини олимпиада

Ако търсите вълнуващи летни лагерни дейности за деца, помислете за включването на Мини олимпийските игри. Това състезание помага на децата да получат необходимите упражнения, докато се забавляват. Децата могат да се състезават в редица различни спортове и много лагери включват тези игри като част от програмата. Мини олимпиадата също насърчава работата в екип и социализацията. В допълнение към спорта, лагерите включват и обогатяващи дейности като уроци по природни науки и еднодневни екскурзии.

Независимо дали провеждате състезания по плуване в басейна на лагера или организирате игри на открито като волейбол, баскетбол и футбол, мини олимпийските игри могат да бъдат забавен начин да накарате децата да се движат. Плувните състезания не изискват вашите лагерници да са добри плувци, така че можете да ги научите на основни удари. Опитайте състезания като гмуркане, където плувците трябва да плуват до дъното на басейна, да вземат пръстен и след това да плуват обратно до началото.

Лагерният огън

И не забравяйте едно от най-вълнуващите изживявания – лагерният огън. На първо място, там децата ще се научат как да палят и поддържат лагерен огън, а освен това, могат да се отдадат на уютни разговори и опознаване. Не на последно място, могат да се забавляват, пеейки лагерни песни, или да вдигнат адреналина с любимите страшни истории!

Детски лагер, организиран от професионалисти

Ако планирате детски лагери на планина 2022, но не може да се справите с организацията, можете да разчитате на Adventure Net. Техните професионалисти с дългогодишен опит бързо ще организира най-добрите забавления за децата!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.