Важна ли е формата на кухнята?

При създаването на различни кухни едно от първите неща, които трябва да бъдат помислени е формата на новата ви кухня. Различните форми на кухните не са просто за красота, а донасят със себе си различни видове ползи. Естествено, всичко се отнася до различен начин на възприятие и зависимост от какво точно се нуждаете. Затова и в днешния ни материал ще си поговорим за различните форми на кухни, за да разберете коя би била удобна за Вас.

Права кухня:

Правата кухня е особено удобна, ако разполагате с малко пространство. Така може да разположите всичко по протежението на една стена и да спестите място за още много неща. При правите кухни може да изберете какво къде да се намира, ако си правите кухня по поръчка и знаете предварително къде ще са ви изходите за мивката, както и контактите на различните електрически уреди. Честа подредба е поставянето на хладилника от едната страна, готварската печка от другата, а мивката някъде по средата.

П-образна кухня:

Тази форма на кухнята става както за големи пространства, така и за средни. Не препоръчваме за малки пространства, където с такава форма може да се получи по-скоро претрупване. Тук може да се възползвате от различни височини на шкафовете – от едната можете да разположите шкафове на 2 реда, а от другата под формата на полуостров да разположите плота с мивката и работното пространство за подготовка на храната, като за по-голямо удобство дори можете да използвате плота като място-заместител на трапезарната маса.

Г-образна кухня:

Така подредената кухня подхожда на всеки вид пространства – както за големи, така и за по-малки. При нея може да се постигне страхотно удобство, ако разпределим правилно разположението на трите основни неща в кухнята, а именно мивката, хладилника и готварската печка. Принципът на работния триъгълник важи с пълна сила тук, а ако се спрете на специално направена за вас кухня, може да изберете такава с по-голям плот, за да ви бъде удобно приготвянето на храните за готвене.

Кухня с нестандартна форма:

Ексцентричността ви и разположението на помещенията в дома ви могат да се съберат за постигането на кухня с нестандартна форма, която да отива на личността ви. Тук въображението ви може да се развихри, съставяйки интересно разположение и запълвайки появилите се неочаквани ъгли и малки чупки в стената, които не позволяват поставянето на други видове кухня. Различните форми за кухня могат да предложат и прилагането на нестандартни и иновативни идеи, които иначе не биха били възможни.

А вие на каква кухня се спряхте?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.