Идеи за есенни букети

Идеи за есенни букети

Има много различни видове цветя, които се предлагат за есенни букети. Можете да избирате между лилии, лалета, божури или орхидеи. Можете също да използвате есенни листа, за да добавите цвят към вашия букет. За да създадете перфектния букет, използвайте цветовете, които символизират сезона. Например, цветя в бордо изглеждат прекрасно на фона на зеленина.

Цветовете на есента

Цветовете на есента могат да подобрят атмосферата на една стая, а цветята са лесен начин да пренесете този естествен елемент на закрито. Хризантемите, анемониите и астрите са красиви допълнения към есенните букети. Добавянето на специални добавки допълнително ще подобри тяхната красота.

Далиите също са чудесен избор със своята гама от цвят и текстура. Те са символ на лукс и елегантност. Друг чудесен вариант за зеленина без цветя е пампасната трева. Това цвете има венчелистчета като пера, което го прави чудесен акцент в букет. И ако не можете да намерите далии, можете да добавите и хортензии, които растат естествено на гроздове.

Идеи за есенни букети - сватбени

Сватбени букети

Есенните сватбени букети могат да бъдат романтични и цветни. Можете да включите разнообразие от сортове цветя, включително рози и ранункулус. Цветовете са живи и цъфтежът ще продължи дълго време. Ако сте в затруднено положение, винаги можете да направите своя букет сами. Красотата на есенния букет „направи си сам“ е, че може да се запази и след сватбата. Друга идея е да използвате сухи цветя. Можете да използвате сухи цветя с плетена пшеница или листа с цвят на ръжда или можете да комбинирате сухи цветя с трева и листа.

Независимо кое цвете изберете за своя букет, есента е едно от най-красивите времена в годината. Есента е страхотно време за сключване на брак и най-добрите цветове са на разположение за есенни сватбени букети. Една есенна булка може да избира между екзотични протеи, класически рози или нещо средно. А има безброй комбинации, които ще направят вашия букет наистина уникален.

Есенните сватбени букети също се предлагат в голямо разнообразие от цветове и текстури. Ако изберете правилните, вашата сватба ще бъде идеалното време да отпразнувате любовта си с цветя! С модерните оранжерии сега е по-лесно от всякога да намерите прекрасни цветя за вашата есенна сватба. Перфектният есенен букет ще направи вашата сватбена церемония и снимки още по-запомнящи се.

Идеи за есенни букети - Хелоуин

Цветя за Хелоуин

Ако празнувате този празник, букет страхотни цветя или аранжировка е добра идея за декорация или подарък. Тук е важно да заложите на обичайните за празника цветове, като черно и оранжево. Ще намерите изключително красиви черни рози, които са изкуствено създадени, както и оранжеви цветя невен, хризантеми или далии. Съчетайте този хелоуински букет с няколко сладки изкушения, за да допълните страхотната визия.

Есенни рождени дни

Според Флориаграфията (наука за езика на цветята), всеки рожден месец отговаря на дадено цвете. Подобно на зодиите и скъпоценните камъни, цветята също говорят за личността и характера на човека. Ето кои са есенните рождени цветя:

  • Октомври – Невен
  • Ноември – Хризантема
  • Декември – Бял Нарцис

Ако вашите близки са родени през есента, добра идея е да им подарите тяхното рождено цвете. Това не само ще им донесе късмет, но и ще покаже вашето внимание към тях, след като сте проучили и подбрали най-доброто цвете. За още идеи за цветя за рожден ден, посетете сайта на един от най-предпочитаните цветарски магазини в страната – Бутик Жардин. Разгледайте техните предложения тук: https://jardin.bg/product-category/occasions/birthday/.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.