Как да купим перфектните официални обувки

Няма ли да бъде прекрасно да имаме официални обувки, които са също и комфортни? Това не е толкова невъзможно, колкото си мислите. Въоръжени само с няколко трика, които модните експерти знаят вие също можете да откриете страхотни вечерни обувки, които можете да носите всяка вечер без да наранявате краката си.

Какво е перфектната официална обувка? Мисля, че трябва да се съгласите с това, че тя трябва да накара краката ви да изглеждат по-секси и елегантни, да подхождат на вечерното ви облекло и да бъдат комфортни за ходене и танцуване.

Причината повечето жени да мислят за носене на официални обувки като компромис в полза на красотата е защото 80% от обувките за специални случаи са наистина некомфортни. Но тъй като всички те искат да изглеждат най-добре на техния важен ден бил той сватба или вечерен банкет, повечето жени ще се примирят с болките в ходилата. Въпреки това не е нужно да го правите.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да откриете перфектните вечерни обувки:

  1. Всички официални обувки имат токове. Разбира се високите токове карат краката ви да изглеждат по-дълги и стройни, правят ги да изглеждат секси и ви налагат да поддържате добра стойка. Не ви се налага обаче да носите токове високи 4 инча, за да се възползвате от всичко това. Потърсете кокетен стил токове – около 2 инча във височина. Те са по-стабилни и комфортни.
  2. Друг начин да се сдобиете с комфортни токове е да изберете обувки с клиновиден ток и основа. Дори ако тока е висок с тях се ходи лесно и вие дори няма да усетите височината. Между другото те са много на мода тази година.
  3. Около 50% от вечерните обувки са направени от изкуствена материя, но ако можете да си го позволите винаги търсете обувки с естествена кожа. Качествената кожа има уникалното свойство да се нагажда към формата на краката ви и винаги усещането е по-добро, отколкото при синтетичната.
  4. Първо се сдобийте с облеклото си и съчетайте обувките с него; не правете обратно. Трудно ще намерите цвят, който да пасва перфектно, така че търсете цвят, който да допълва. Черните вечерни обувки са класика – те са подходящи за всяко тъмно облекло. Ако дрехата ви е с пастелен цвят търсете обувки с цвят на слонова кост. Мек и топъл този цвят обикновено стои по-добре от обикновеното бяло.
  5. Избягвайте ремъци: може да са секси, но от тях боли. Вместо това изберете официални обувки с по-дълга и затворена предна част. Този стил винаги изглежда елегантно.
  6. Търсете обувки с мека горна подплата. Подплата от естествена кожа се предпочита. Ако вашите перфектни обувки имат много твърда подметка, вземете допълнителни меки подложки. Те залепват на едната страна за прикрепяне към основата на обувката ви. Повечето онлайн и традиционни магазини за обувки ги продават.
  7. Уверете се, че обувките са вашият точен размер. Никога няма да се почувствате комфортно с обувки, които са прекалено малки или прекалено големи.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.