Зарядно за смартфон

Какво да правим, ако загубим оригиналното зарядно за телефона или таблета

Днес производителите на телефони заливат пазара с все по-сложни модели, снабдени с редица нови функции. Но подобряването на функционалността на хардуера и софтуера обаче води до намаляване живота на батерията. Голямата оперативна памет, твърде мощните процеси, мулти-инчовите сензорни екрани и силните камери водят до значително по-бързото изчерпване на батерията.

Е, ако оригиналното зарядно е на линия, тогава всичко е наред. Но какво става, когато то е загубено или повредено? Тогава започва търсене на подходящи зарядни за телефон.

Обикновено зарядното се губи или чупи в най-неподходящия момент. В такива случаи се надяваме първото зарядно устройство да проработи. Понякога това се случва, но друг път – не.

Типове зарядно устройство

Преди да изберете от многото зарядни за телефон, мнозина се питат на какво да заложат – оригинално, универсално или пък аналогово.
Естествено, не винаги може да откриете оригинално устройство и тогава най-добрият вариант е да се спрете на някой висококачествен аналог.
Добре е да бъде уточнено, че зарядни за телефон с максимален изходен ток са подходящи за всякакви устройства – 2100 mA е най-универсалното решение. Все пак, разгледайте подробно и параметрите на оригиналното зарядно, ако то е налично, за да не сбъркате при избора. Ако то не ви е под ръка, тогава проверете дали няма да намерите тези данни в инструкциите на самото устройство – телефон или таблет.

Но така или иначе максималният заряден ток се контролира от контролера на зарежданото устройство, така че не се страхувайте, ако използвате зарядно по-мощно от необходимото – нищо няма да изгори или повреди. Ако пък зарядното е по-слабо от необходимото, тогава просто процесът на зареждане ще се осъществява бавно. Но отново не съществува риск за устройството.

Редица зарядни устройства разполагат с 1 или 2 стандартни USB конектора. Вторите са по-удобни, защото можете да свържете няколко приспособления към един контакт за зареждане наведнъж. Те са незаменими при пътуване, например. Ще намалят броя на предметите в багажа ви и ще зареждате устройствата си по-удобно.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.