Какво са ОЕМ части

Какво представляват OEM авточастите?

Терминът ОЕМ идва от английското название „Original Equipment Manufacturer“, или производител на оригинално оборудване. Когато търсите нови авточасти, именно те са добър избор. Те често са с по-високо качество и сходни по цена с техните конкуренти. Имат и дълга гаранция. Най-важното предимство на OEM авточастите е, че те гарантирано пасват идеално на вашия автомобил.

Производител на оригинално оборудване

Когато търсите авточасти за вашия автомобил, важно е да знаете разликата между части от производителя на оригинално оборудване (OEM) и части, които не са OEM (доставчик на оригинално оборудване). OEM авточастите се произвеждат от оригиналния производител на автомобила, докато не-OEM частите се произвеждат от други компании. OEM частите са също толкова надеждни, колкото и техните оригинални аналози, но могат да струват много по-малко.

OEM авточастите също могат да бъдат по-добри от резервните части. Те са проектирани от производителя на автомобила, така че ще работят както са проектирани. Много представителства предлагат OEM авточасти като опция за подмяна на износени части. Например, фирмата Bosch произвежда някои части за BMW, и макар да са качествени, те не са произведени от BMW.

Масови авточасти

Масови авточасти се предлагат в много различни марки и разновидности. Много от тях се произвеждат в същата фабрика като оригиналните OEM части, но има и независими производители. За разлика от OEM частите, които се произвеждат от фабриката на вашия автомобил, масовите части обикновено са по-евтини и обикновено се предлагат в по-широка гама от модели. Те често се използват при по-стари превозни средства или ако оригиналният производител е преустановил производството на частта, от която се нуждаете. Въпреки че качеството на масовите части не винаги е толкова добро, колкото OEM, те все още могат да бъдат добра алтернатива, ако имате ограничен бюджет.

Тези авточасти може да не се доставят с гаранция, така че можете да загубите парите си, ако нещо се повреди скоро след като го инсталирате. Основното предимство на OEM частите е, че те са проектирани да издържат, докато генеричните части са предназначени само за временно използване. Ако имате проблем с колата си, не забравяйте да я занесете в сервиз, за ​​да сменят частите.

Масови авточасти

Качество на OEM авточасти

Когато купувате OEM авточасти, вие получавате това, което е предвидил производителят. Въпреки че е вярно, че автомобилните производители някога са произвеждали всяка част от превозното средство, днес те разчитат на производители от трети страни. Тези компании са експерти в разработването на авточасти за определени марки. Те могат да ви предложат същото качество като оригиналните части, но на по-ниска цена.

Въпреки че много застрахователи и групи от автомобилната индустрия вярват, че OEM авточастите са най-добрите, истината е, че много части, които не са OEM, могат да бъдат също толкова добри.

Какво са ОЕМ части - качество

Цена на OEM авточасти

OEM автомобилните части имат предимството да се произвеждат от производителя на автомобила. Те са проектирани да пасват и функционират като оригиналната част. Повечето представителства също предлагат гаранции за тези части, което ги прави по-добър вариант от резервните части. Освен това те са по-надеждни и често идват с по-голяма гаранция за качество. Това означава, че цената им ще бъде малко по-висока, отколкото на масовите части.

Ако са ви необходими качествени части и аксесоари, доверете се на Car Expert – доказан в България магазин за авточасти и аксесоари, който гарантира качество и отлични цени!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.