Козметика след лазерна епилация

Каква козметика да използвате след лазерна епилация?

След лазерна епилация е важно да използвате нежна, неабразивна козметика. Избягвайте лосиони за тен и силни химикали, а вместо това нанесете алое вера, слънцезащитен крем или витаминен серум. Избягвайте химически ексфолианти, включително пилинг с гликолова киселина или плодови ензими. Също така е важно да избягвате излагането на UV лъчи, което може да причини зачервяване или дразнене.

Избягване на силни химикали

След лазерна епилация е важно да избягвате използването на агресивни почистващи препарати и козметика. Също така е важно да избягвате чоплене или надраскване на третираната зона. Ако забележите болка или подуване, нанесете студен компрес, за да успокоите областта. Ако болката продължава, посетете лекар. Можете също така да приложите охлаждаща маска върху засегнатата област.

Докато дезодорантите и продуктите за обезкосмяване могат да успокоят сърбящите или сухи зони, трябва да избягвате да ги използвате поне 24 часа след лечението. Също така трябва да се въздържате от използването на овлажнители и козметични продукти с агресивни съставки за няколко дни след лечението.

След лазерна епилация кожата ви ще бъде много чувствителна. Избягвайте използването на сапуни, лосиони или горещи вани. Те могат да причинят дразнене на кожата, а химическите сапуни могат да запушат порите. Освен това е важно да стоите далеч от лосиони за тен и продукти за грижа за кожата на химическа основа за няколко дни след лечението.

Каква козметика да използваме след лазерна епилация - вана

Използване на алое вера

След лазерна епилация можете да използвате гел от алое вера, за да успокоите третираната зона. Гелът съдържа два хормона – ауксин и гиверелини – и има противовъзпалителни свойства. Може да се използва до 24 часа след процедурата, за да поддържа кожата влажна и хидратирана. Все пак трябва да нанесете слънцезащитен крем след лечението.

Алое вера има успокояващи и охлаждащи свойства, които могат да помогнат на кожата ви да се възстанови по-бързо от обикновено. Използването на алое след лазерна епилация помага да се възстанови нивата на влажност на кожата и да се ускори процесът на регенерация. Алоето също може да помогне за намаляване на дискомфорта, причинен от лазерната епилация.

Каква козметика да използваме след лазерна епилация - алое вера

Избягване на лосиони за тен

Ако наскоро сте се подложили на лазерна епилация, трябва да избягвате лосиони за тен и автобронзанти най-малко четири седмици след процедурата. Това е така, защото съдържат съставки, които абсорбират светлинната енергия и могат да причинят изгаряния или мехури. Освен това те намаляват ефективността на вашето лечение.

Използване на слънцезащитен крем

Ако планирате да прекарате много време на открито след процедурата по лазерна епилация, използвайте добър слънцезащитен крем с SPF 30 или повече. Още по-добре е да носите тотално слънцезащитен продукт със SPF 50 или повече. Дори времето да е облачно, ултравиолетовите лъчи пак могат да увредят кожата ви.

Използването на слънцезащитни продукти след лазерно третиране е важно за предотвратяване на слънчево изгаряне и други странични ефекти от процедурата. След процедурата кожата ви ще бъде чувствителна към слънцето, така че използвайте слънцезащитни продукти ежедневно. Слънцезащитният крем също помага за предотвратяване на дразнене на кожата. Може също така да помогне за предотвратяване на временна промяна в цвета, която може да настъпи след лазерно лечение.

Каква козметика да използваме след лазерна епилация - слънцезащитен крем

След лазерна епилация трябва да избягвате слънцето за около две седмици. Лечението може да причини кожата ви да стане по-чувствителна към слънчева светлина и това може да доведе до изгаряния, белези и хиперпигментация. Трябва да носите слънцезащитни продукти и да се покриете с дрехи, ако е необходимо.

Източник: https://satorilaser.bg

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.