съвети за нова кухня

5 съвета при избиране на нова кухня

Старата ви кухня вече е избеляла? Не ви харесва разположението или пък сте си купили много повече уреди и не ви е удобна. Е време е да помислите за нова кухня, която не само да отговаря на всичките ви изисквания за функционалност, но и да изглежда добре в помещението ви.съвети за нова кухня

Изборът на нова кухня обаче не е винаги лесен – има различни кухни от масив, от МДФ или други материали, различни цветове и форми и разновидност от която дори и най-лесно избиращите биха се замаяли. Затова днес сме тук да ви дадем няколко съвета, с които да изберете новата си кухня по-лесно.

Съвети за избор на кухня

Изберете материал

Кухните се изработват от различни видове дървесина. Най-често срещаните са кухни от масив, от ПДЧ, и от МДФ. ПДЧ и МДФ са материали, които се изработват от дървесни фини частици. По-леки са и кухните, направени от тях са по-евтини.

Кухните от масив са създадени от дървесината, която се намира между сърцевината и кората на стъблото. Тя се обработва цялостно, а благодарение на здравите естествено образували се тъкани поема по-големи тежести и е по-издръжлива във времето. Ако желаете кухнята ви да излъчва аристократичен стил, но и да е функционална, то тогава трябва да се спрете на кухни от масив.

Изберете цвят

Тази година на мода е синьото – морско, небесно, тюркоазено – на каквото и да се спрете, няма да сгрешите. Ако обаче държите да сте в тон с тенденциите, то тогава заложете на бледите сини цветове. Разбира се, ако желаете, може да запазите основният дървесен цвят на кухненските шкафове и да боядисате стените.

Изберете стил

Стиловете в интериорния дизайн не са никак малко, но затова пък възможностите са неограничени. Ако държите на новото, то тогава ви препоръчваме да се насочите към модерния и съвременния стил – точно така, това са два различни стила. През последните няколко години минимализма не само навлезе, но и се задържа, а ако и вие сте почитатели на мотото „Малкото е повече“, то тогава и кухнята Ви трябва да бъде такава. За по-консервативните и за търсещите изящност и лукс, но и простота – то тогава рустикалният, познат още като селски стил, е вашият.

Изберете форма

Кухните имат и различни форми – права, Г-образна, П-образна. Най-лесно е да определите кое е най-добре за вас според големината на помещението ви. Ако сте фенове на идеята да можете да минавате покрай всяко едно ъгълче, то тогава може да се спрете и на права кухня, а към нея да добавите кухненски остров, който да и осигури повече пространство за съхранение и подготовка.

Изберете дизайнер

Разбира се, можете да поръчате и вече готови модули, но ако държите кухнята да е съобразена с Вашият личен стил и желания, то тогава изберете дизайнер, който да се заеме с всички малки детайли и добри предложения.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.