Основни предимства и недостатъци на бързите кредити. Къде е най-изгодно да кандидатстваме?

Няма две мнения, че модерния кредитен пазара у нас предлага доста решения, които до голяма степен помагат на хората. Вече в рамките на минути човек може да се сдобие спешно с бърз кредит, който да използва по начин, по който той прецени.

Минималната документация и бързодействието на процедурата наистина провокира много хора да изберат именно този вариант за осигуряване нужните им пари на заем. Все пак има и няколко момента, които обмислим по-сериозно при подобни случаи.

Плюсове и минуси на бързите кредити:

Предимства:

  • Кандидатстване само с лична карта
  • Възможност за безлихвен първи кредит до заплалта
  • Кандидатстване без поръчители
  • Възможност за кандидатстване дори с лошо ЦКР

Недостатъци:

  • Отпускане на суми до максимум 4000 – 5000лв.
  • По-високи лихви от стандартните банкови кредити
  • Не може да кандидатствате ако нямате абсолютно никакви доходи
  • Задължително постоянно местожителство и адрес

Един от тях е това дали можем да си позволим погасяването на бърз кредит. Това най-често е ясно с това да преценим как ще върнем парите. Ако на хоризонта не се задава никакъв финансов източник, то може би това не е решение за вас. От друга страна можем да разсрочим нашия кредит за по-дълго време и така да намерим начин да се справим с неизгодната ситуация, в която сме се оказали.

Един съвет от нас е да изберете кредитна компания, която не натоварва кредита с допълнителни такси. Все пак лихвите, които плащате са достатъчни като печалба и за разлика от банките повечето кредитни компании са доста по-отговорни в това отношение, без да ви карат да си плащате за абсолютно всичко.

Преди да кандидатстваме за бърз кредит онлайн или в офис на кредитна компания, то е важно да прочетем условията на компанията, за да не се окажем в последствие в неизгодна позиция. Тази мъдра постъпка ще повиши вашата обща информираност и ще ви гарантира най-добрия избор, когато става въпрос за осигуряването на нужните ви пари на заем.

Една хитрост, за която ще ви кажем допълнително е нещо, което е съвсем ново и уверено набира популярност, а именно безлихвен бърз кредит. Има кредитни каталози, като Creditorio, които предоставят относително малки, но често напълно достатъчни суми (средния размер на теглените бързи кредити у нас е 260 лева, а компанията предлага до 400 лева). Офертата важи за нови или лоялни на фирмата клиенти с изрядна кредитна история.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.