Sinoptik.bg – Прогноза за времето

Дневна и седмична прогноза за времето от Синоптик. Провери бързо и удобно какво ще е времето ( влажност на въздуха, фази на луната,
прогноза за времето Sofia, Varna, Burgas, Ruse, Plovdiv, Veliko Turnovo, Stara Zagora

Това е малък уеб инструмент, който Ви помага да анализирате прогнозата за времето от няколко различни източници. Защо да се доверявате на един източник на информация, когато можете да разгледате всички прогнози и да изградите Ваше лично виждане за атмосферните условия през деня? Този инструмент следи всички български сайтове за прогноза. Информацията се обновява на един час.

Провери бързо и лесно каква ще е прогнозата за времето от Синоптик:

Синоптик БГ
Sinoptik.bg е информационен сайт, където можете да се информирате за времето и климатичните условия за съответния ден или по-дълъг период от време. Прогнозата може да видите както за населените места в България ( София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Пазарджик, Шумен, Хасково, Сливен, Велинград, Кърджали, Видин, Ловеч, Велико Търново, Варна, Монтана, Благоевград, Перник, Силистра, Сандански ), така и за различни градове в Европа и по света. За целта от менюто в най-горната лента трябва да се избере локация. Прогнозата се представя за съответния момент към проверката, за следващите 24 часа, за уикенда, 5-дневна и 10-дневна. Най-подробна е за 24 часа, като са представени подробности по часове, докато за следващите дни се маркира основна информация.


Детайлната информация за времето включва характеристики, като:

  • температури по часове;
  • вятър;
  • вероятност в проценти и количество на валежите;
  • вероятност за буря;
  • атмосферно налягане;
  • влажност и облачност.

По-кратката версия за по-дългосрочен период представя по-малко информация, но пък включва и факти като UV индекс, изгрев, залез, продължителност на деня, фази на луната, зодиакален знак и др.

Синоптик – времето в Европа

Ако искате да изберете друга локация или място в чужбина, трябва да кликнете върху менюто най-горе. Ако се спрете на Европа, ви излиза списък с европейските държави, подредени по азбучен ред. След като посочите съответната държава, трябва да изберете и града, който ви интересува. Сайтът ви дава предложения в тази посока за най-търсените градове от избраната от вас държава. Като завършите операцията, на екрана се изписва същата информация за климатичните условия на търсенето от вас място. Над таблицата пък е изписано откъде са данните. Същата логика се следва и за избор на дестинация от категория „Свят”.

Други опции в сайта Синоптик

Допълнителни опции на сайта позволяват на запалените любители на зимните спортове да проверят условията за ски на по-популярните ски курорти в страната. Можете да видите освен времето и сведения за състоянието на пистите, скоростта на вятъра, нивото на снежната покривка. Ако кликнете върху иконата с камерата, ще можете да видите и снимка от мястото. Също така имате и опцията да проверите състоянието на съоръженията по отношение на писти, височина, дължина, статус. Информацията за зимните курорти се взима от сайтовете на съответните оператори, които стопанисват съоръженията.

От сайта можете да научите и допълнителни подробности за фазите на луната, тъй като има и отделна такава категория. Можете да видите и за по-дълъг период тези факти, като изберете от приложения календар. За 2018 г. е публикуван и подробен лунен календар, така че ще сте наясно с тези цикли за цялата година.
Бърз преглед на температурите можете да направите и чрез иконата с картата в сайта. Трябва да изберете интересуващото ви местоположение и се изписва температурата и съответно означение със символ в зависимост от климатичните условия.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.