Как да изберем почивка в Турция

Как да изберем почивка в Турция

Всяка година все повече българи избират да прекарат своята почивка в Турция. Примамливи са не само 5-звездните хотели, вкусната храна, разнообразните начини за забавление, но и чистите плажове и тюркоазеният цвят на водата.
Със сигурност всеки вкус ще бъде удовлетворен. Добре е обаче да съобразим няколко неща, когато започваме да обмисляме курорти и all inclusive пакети.

Възползвайте се от ранни записвания

Колкото по-рано резервираме своята почивка в Турция, толкова по-добре. Ако платим за ваканцията си предварително, тя може да ни излезе в пъти по-евтина. Ранните записвания гарантират, че ще може да се настаним в избрания от нас хотел и за желаните дати. Това е от огромно значение, особена когато целим да съчетаем отпуската си с тази на партньора или приятелите, с които отиваме на почивка в Турция.

Най-изгодните оферти се разграбват първи и 5-звездните хотели се пълнят за отрицателно време. Поради тази причина, може лесно да си спестим разочарованието като се възползваме от ранните записвания, които всички предлагат и рекламират отрано.

Сравнете цените

Често се случва да намираме един и същи хотел на различни цени. Туристическите агенции и платформите за настаняване слагат различни надценки и в повечето случаи цената скача осезаемо.

Това, което можем да направим, е да сравним цените и едва тогава да вземем решение. Понякога по-високата цена включва допълнителни екстри, които си заслужават да обмислим като например СПА, неограничено количество напитки за престоя, кърпи за басейна и прочие.

Попитайте приятели

Всеки от нас има поне един приятел, който е ходил на почивка в Турция. Неговото мнение ще ни бъде от най-голяма полза когато избираме конкретен курорт към който да се запътим.

Това е най-резонното решение, което ще ни даде спокойствие, че не отиваме напълно неподготвени на нашата ваканция.
Възможностите за почивка в Турция са наистина големи. Струва си да отделим време да ги разгледаме и да плануваме предстоящата отпуска.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.